Εικαστικά

“Annabella”: Μια διαδικτυακή έκθεση φωτογραφίας για την ενίσχυση του δικαστικού αγώνα υπέρ του Ζακ Κωστόπουλου

Την έκθεση φωτογραφίας με τίτλο “Annabella” μπορούμε να παρακολουθήσουμε διαδικτυακά αυτές τις ημέρες, έκθεση η οποία αποτελεί μια προσπάθεια συλλογής πόρων, μέσω της πώλησης των φωτογραφιών, για την οικονομική ενίσχυση του δικαστικού αγώνα της οικογένειας του Ζαχαρία (Zak – Zackie Oh) Κωστόπουλου. Η έκθεση διοργανώνεται από την Creators of Cosmos S.M.P.C και επιδιώκει να συμβάλλει στον αγώνα για απόδοση δικαιοσύνης.

Ο Ζακ Κωστόπουλος, ακτιβιστής με σημαντική δράση στην υποστήριξη του ΛΟΑΤΚΙ+ πληθυσμού, υπήρξε θύμα εγκληματικής ενέργειας πριν από τρία χρόνια, δεχόμενος άγριο λιντσάρισμα στο κέντρο της Αθήνας από δύο πολίτες. Πέρα από την επιθετική μανία των δύο δραστών, η βίαιη συμπεριφορά των αστυνομικών κατά τη σύλληψή του, με τα χτυπήματα που επέφεραν στο θύμα, συνέβαλαν στην επέλευση του θανάτου του. Οι έξι κατηγορούμενοι έχουν παραπεμφθεί σε δίκη για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης και θα δικαστούν στις 20 Οκτωβρίου 2021 ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών.

Κεντρική ιδέα των φωτογραφικών απεικονίσεων είναι, σύμφωνα με τους οργανωτές, να ενώσει όσες περισσότερες, διαφορετικές ζωές μπορεί να χωρέσει, να συμφιλιώσει κόσμους και να γεφυρώσει αντίθετες απόψεις μέσα από ένα εικαστικό διάλογο. Η ιστορία της Ανναμπέλα αφορά όλους. Άνδρες, γυναίκες, ετερόφυλους, ομοφυλόφιλους, διεμφυλικούς, ανθρώπους που δεν προσδιορίζονται μέσω της ταυτότητας φύλου (καθόλου σημασία έχει άλλωστε) ωστόσο παραμένουν εγκλωβισμένοι σε μια ξένη πραγματικότητα, κοινωνικά, σεξουαλικά, ψυχολογικά.

Στην έκθεση συνεργάζεται για πρώτη φορά η Creators of Cosmos με τη φωτογράφο Λουκία Νταμάνη-Lux και με τον ηθοποιό Σπύρο Γεωργακόπουλο, ο οποίος ενσαρκώνει την Ανναμπέλα και υπογράφει και τα κείμενα που συνοδεύουν την έκθεση. Την έκθεση συνοδεύουν και δύο online συζητήσεις με θέμα “Η ταυτότητα του πολίτη στη σύγχρονη Ελληνική κοινωνία” και “Ταυτότητα φύλου και Ελληνικό κράτος: Πρόληψη και αντιμετώπιση στερεοτύπων και προκαταλήψεων”.

Μπορείτε να περιηγηθείτε στην έκθεση ακολουθώντας τον σύνδεσμο

Κοινοποίησε
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email