ΑρχιτεκτονικήΒιβλίο

Στο νέο βιβλίο της MONUMENTA, “Ανιχνεύοντας την Αρχιτεκτονική της Αθήνας”, αποτυπώνονται έξι χρόνια εντατικής δουλειάς και αγάπης

Έξι χρόνια δουλειάς και αγάπης συγκεντρώθηκαν στις σελίδες του νέου βιβλίου της MONUMENTA, Ανιχνεύοντας της Αρχιτεκτονική της Αθήνας, το οποίο εκδόθηκε με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Το βιβλίο παρουσιάζει κτήρια της Αθήνας, τα οποία η ομάδα της MONUMENTA κατέγραψε και τεκμηρίωσε μέσα από τη συνεχή της δράση. Συνεντεύξεις, επιτόπια έρευνα, μελέτες, αναζήτηση σε αρχειακές πηγές, συνεργασία με μαθητές, δασκάλους, κατοίκους, δημιούργησαν ένα πλούσιο αρχείο για την αρχιτεκτονική της Αθήνας.

Το βιβλίο κοστίζει 25 € (20 € για τα μέλη) και μπορείτε να το αγοράσετε μέσω της MONUMENTA

Για περισσότερες πληροφορίες:

Mail: info@monumenta.org
Τηλέφωνα Επικοινωνίας:
Κινητό τηλέφωνο: 6973308857 (Ειρήνη Γρατσία)
Ταχ. διεύθυνση: Παλλάδος 21, 10554 Αθήνα

Λίγα λόγια για τη MONUMENTA

Η MONUMENTA, αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία για την προστασία της φυσικής και της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς Ελλάδας και Κύπρου, πραγματοποιεί από το 2013 το πρόγραμμα «Καταγραφή και Ανάδειξη κτηρίων 19ου και 20ου αιώνα στην Αθήνα», με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Οι κύριοι στόχοι του προγράμματος είναι η έρευνα και η καταγραφή όλων των κτηρίων της περιόδου 1830-1940, με σκοπό τη μελέτη αλλά και την  προστασία και την ανάδειξή τους. Στο πλαίσιο αυτό, πέρα από την επιτόπια καταγραφή, τη βιβλιογραφική και αρχειακή έρευνα, συγκεντρώνονται φωτογραφίες, σχέδια και προφορικές μαρτυρίες για την ιστορία των κτηρίων της Αθήνας, ακόμα και των κατεδαφισμένων.

Η MONUMENTA παράλληλα στοχεύει να εντάξει το ενδιαφέρον για τα ιστορικά κτήρια στην καθημερινή ζωή των κατοίκων και επισκεπτών της πόλης με μια σειρά δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων (εκπαιδευτικά προγράμματα, ημερίδες, ξεναγήσεις, ποδηλατοδιαδρομές, ιστοσελίδα, ενημερωτικά έντυπα κ.λπ.) αλλά και με την ενεργό συμμετοχή στην καταγραφή, στην πληροφόρηση για τα κτήρια.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται από έξι αρχαιολόγους και αρχιτέκτονες ειδικευμένους στη διαχείριση και προστασία των μνημείων και μεγάλο αριθμό εθελοντών συνεργατών. Η συντονιστική ομάδα βρίσκεται σε επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς προστασίας αλλά και τους φορείς εκείνους που έχουν πραγματοποιήσει καταγραφές κτηρίων και διαθέτουν αρχειακό υλικό. Σημαντική είναι η συνεργασία τοπικών φορέων στις διάφορες δραστηριότητες.

Κοινοποίησε
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email