Πάμε Μουσείο

“Διάλογοι, αλληλοδράσεις, Ελληνογαλλικό Αρχείο Δημοσθένη Αγραφιώτη”: Διαδικτυακή έκθεση από το μουσείο Γουναρόπουλου

Το Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου παρουσιάζει διαδικτυακά την έκθεση “Διάλογοι, αλληλοδράσεις, Ελληνογαλλικό Αρχείο Δημοσθένη Αγραφιώτη”.
Η έκθεση θα παρουσιάσει τη δωρεά, που πρόσφερε στο Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου ο ποιητής και καλλιτέχνης διαμέσων, Δημοσθένης Αγραφιώτης. Η δωρεά πραγματοποιήθηκε το 2019 και εντάσσεται στη μακροχρόνια και ουσιαστική σχέση ανάμεσα στην ελληνική και τη γαλλική τέχνη και διανόηση.
Στόχος της ήταν «να αποδώσει τιμή στην ελληνογαλλική παιδεία του ζωγράφου Γουναρόπουλου».
Η δωρεά περιλαμβάνει δύο έργα του Αγραφιώτη, ντοκουμέντα της διεθνούς, πολυσχιδούς δραστηριότητάς του και μια σειρά από γαλλικές περιοδικές εκδόσεις, που επηρέασαν βαθιά τον καλλιτέχνη, συμπεριλαμβανομένων των δραστήριων περιοδικών της διεθνούς πνευματικής πρωτοπορίας Critique (147 τεύχη) και Le Cahier du Refuge (173 τεύχη).
Η έκθεση θα πλαισιωθεί από παράλληλες εκδηλώσεις, τα Σάββατα 20 και 27 Φεβρουαρίου και 20 Μαρτίου, στις 11:00-12:00/12.30, οι οποίες θα περιλαμβάνουν ομιλίες για το περιεχόμενο και τη σημασία της εν λόγω δωρεάς. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας zoom, στον σύνδεσμο που θα εμφανίζεται στον ιστότοπο του μουσείου, στην ενότητα «Εκθέσεις».
Διάρκεια έκθεσης: 17 Φεβρουαρίου – 31 Μαρτίου 2021
Επιμέλεια έκθεσης: Διονυσία Γιακουμή, Δρ Ιστορίας της τέχνης Επιμελήτρια, Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου
Μανόλης Καρτεράκης, Ιστορικός τέχνης-Επιμελητής,                                  Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου
Κοινοποίησε
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email