Εικαστικά

Η Γκαλερί Σκουφά παρουσιάζει την εικονική ομαδική έκθεση “Carnival-Behind the Masks”

Η γκαλερί Σκουφά παρουσιάζει την ομαδική εικονική έκθεση ” Carnival – Behind the masks” από τις 3 έως τις 22 Μαρτίου 2021. Η έκθεση επιχειρεί να μεταφέρει την ατμόσφαιρα του καρναβαλιού, την εορταστική διάθεση, το γκροτέσκο, την έκπληξη και το στοιχείο της μεταμφίεσης που παραδοσιακά συνοδεύουν τις Απόκριες.

Αυτή η χρονιά είναι διαφορετική, με την μάσκα να έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας, και από αποκριάτικο αξεσουάρ συνδεδεμένο με την διασκέδαση και το παιχνίδι, να έχει πλέον επενδυθεί και με έναν επιτακτικό ρόλο ζωτικής σημασίας. Η έκθεση με το καρναβαλικό πνεύμα που την διακρίνει κινείται στο κατά Μπαχτίν πλαίσιο μιας εορταστικής, καλλιτεχνικής απελευθέρωσης από την πίεση της σημερινής κοινωνικής συνθήκης.

Ακολουθώντας το καρναβαλικό πνεύμα και σε πρωτότυπο διάλογο με τα νέα έργα των καλλιτεχνών, παρουσιάζονται και μία σειρά παλαιότερων έργων του Γιάννη Μόραλη, φιλοτεχνημένα ειδικά για το αποκριάτικο πάρτι στην οικία του Μαρίνου Καλλιγά στην Κηφισιά το 1952, δύο σχέδια του Μίνωα Αργυράκη από το 1972 που βρισκόταν στο Παρίσι, και τέλος έναν φορητό δίσκο του Σπύρου Βασιλείου με την παράσταση «Το καρναβάλι στην Αθήνα»(1981).

Παράλληλα με την έκθεση, κάποιοι από τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες φιλοτέχνησαν με ευφάνταστους και δημιουργικούς τρόπους χάρτινες αποκριάτικες μάσκες, το σύνολο των οποίων συγκεντρώθηκε υπό την μορφή μίας συλλογικής πολυφωνικής εγκατάστασης στη γκαλερί.

Καλλιτέχνες: Μίνως Αργυράκης, Καλλιόπη Ασαργιωτάκη, Σπύρος Βασιλείου,Ειρήνη Κανά, Ελένη Κρίκκη, Αντώνης Κυριακούλης, Αλέξης Κυριτσόπουλος, Θανάσης, Λάλας, Χάρης Λάμπερτ, Τάσος Μαντζαβίνος, Στέλλα Μελετοπούλου, Άγγελος Μεργές, Γιάννης Μόραλης, Ντίμη Μπιτσάκου, Λαμπρινή Μποβιάτσου, Δημήτρης Ντόκος, Τάσος Παυλόπουλος, Βασίλης Πέρρος, Στάθης Πετρόπουλος, Βίκη Σταματοπούλου, Αμαλία Σωτηροπούλου, Γιώργος Χαδούλης, Patrick Rubinstein, Marwan Chamaa

Διάρκεια έκθεσης: 3-22 Μαρτίου 2021

Μπορείτε να περιηγηθείτε στην έκθεση ακολουθώντας το κανάλι της γκαλερί Σκουφά στο Youtube

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την γκαλερί: info@skoufagallery.gr, T: 210-3643025 & 210-3603541 

Κοινοποίησε
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email