Οικογένεια

Εικαστικό διαδικτυακό εργαστήρι: Ιστορίες από Τέχνη

Ένα εικαστικό διαδικτυακό εργαστήρι για παιδιά από 6-11 ετών οργανώνει το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης.

Ένα ταξίδι στην Τέχνη με αφορμή το έργο σπουδαίων καλλιτεχνών. Σε κάθε διαδικτυακή συνάντηση τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύπτουν διαφορετικά έργα, τεχνικές και τρόπους έκφρασης.

Στόχος είναι η εξοικείωση των παιδιών με έννοιες και μορφικά στοιχεία, που χρησιμοποιούνται στις εικαστικές τέχνες, ώστε να μπορούν να τα ερμηνεύσουν και αργότερα να τα χρησιμοποιήσουν. Τέλος, τα παιδιά θα δημιουργήσουν τα δικά τους έργα χρησιμοποιώντας χρώματα, πολλή φαντασία αλλά και τεχνικές των μεγάλων ζωγράφων.

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου στις 17.00: Ανρί Ματίς, Ζωγραφίζοντας με το ψαλίδι

Στο εργαστήριο αυτό τα παιδιά γνωρίζουν έναν από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες του 20ου αιώνα, τον Ανρί Ματίς, ο οποίος ασχολήθηκε πολύ με την τεχνική του κολλάζ. Τα παιδιά δημιουργούν το δικό τους έργο τέχνης, ζωγραφίζοντας με το ψαλίδι τους.

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου στις 17.00: Ο κόσμος του Τσάρλυ Χάρπερ μέσα από τα σχήματα

Ο Τσάρλυ Χάρπερ έβλεπε τη φύση με ένα διαφορετικό τρόπο. Κοιτώντας τα ζώα και το τοπίο, που τα περιβάλλει έβλεπε συναρπαστικά σχήματα, συνδυασμούς χρωμάτων, μοτίβα και υφές. Με αφορμή την τέχνη του τα παιδιά θα δημιουργήσουν τα δικά τους μοναδικά έργα.

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου στις 17.00: Ζωγραφίζω όπως ο Πωλ Σεζάν

Ποιος ήταν ο Πωλ Σεζάν; Τί ονομάζουμε “Νεκρή Φύση” στη ζωγραφική; Ο διάσημος ζωγράφος Πωλ Σεζάν συνήθιζε να έχει στο εργαστήριο του φρούτα, τα οποία παρατηρούσε αρκετά πριν τα σχεδιάσει. Στη συνέχεια τα αποτυπώνει με γεωμετρικά σχήματα αλλά και καθαρά χρώματα δημιουργώντας έργα σπουδαία, που άλλαξαν τον τρόπο με τον οποίο οι καλλιτέχνες ζωγράφιζαν μέχρι τότε.

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου στις 17.00: Τα σχήματα και οι μορφές του Γιάννη Μόραλη

Ο ζωγράφος Γιάννης Μόραλης υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες καλλιτέχνες. Τα παιδιά θα ανακαλύψουν το έργο του και θα πειραματιστούν με τα σχήματα, τις φιγούρες και τις μορφές του.

Κόστος συμμετοχής: 12€ για συμμετοχή σε μεμονωμένο εργαστήριο / 40€ για συμμετοχή και στα 4

Διάρκεια: 60 λεπτά

Σχεδιασμός – Εμψύχωση: Έλλη Λαμπαδαρίδου

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για να συμπληρώσετε τη φόρμα ενδιαφέροντος επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Μουσείου

Κοινοποίησε
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email