Θέατρο

Madame Butterfly: Η εξαιρετική παράσταση με τους Αλέκο Αλεξανδράκη και Κώστα Αρζόγλου σε online προβολές

Την εξαιρετική παράσταση Madame Butterfly παρουσιάζουν σε online προβολές στις 25,26,27 και 28 Μαρτίου οι επιχειρήσεις Λεμπέση σε συνεργασία με το Θεατροκίνημα. Η παράσταση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 1990 στο Θέατρο Ιλίσια σε σκηνοθεσία Ανδρέα Βουτσινά, με τους πρωταγωνιστικούς ρόλους να κρατούν ο Αλέκος Αλεξανδράκης στο ρόλο του Ρενέ Γκαλλιμάρ και ο Κώστας Αρζόγλου στο ρόλο της Σονγκ Λι Λινγκ.

Το έργο σημείωσε τεράστια καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία και υμνήθηκε από κοινό και κριτικούς. Είναι γυρισμένο με τρικάμερο από τον έμπειρο Κυριάκο Καλαματιανό, ο οποίος είδε την παράσταση 5 φορές πριν την κινηματογραφήσει. Επίσης να σημειωθεί πως το έργο κέρδισε το βραβείο Τony στην κατηγορία «Καλύτερο θεατρικό έργο» και ήταν υποψήφιο για βραβείο Pulitzer.

Λίγα λόγια για το έργο

Ο Γάλλος διπλωμάτης Ρενέ Γκαλλιμάρ, από το κελί του, αναπολεί την εποχή που έζησε στη Κίνα, τότε που η Σονγκ Λι-Λινγκ τον άγγιξε όσο καμία άλλη με έναν τρόπο συναρπαστικό. Ο Γκαλλιμάρ ξαναζεί την σχέση τους που κράτησε είκοσι ολόκληρα χρόνια και που είχε ως αποτέλεσμα να οδηγηθούν και οι δύο στις γαλλικές φυλακές με την κατηγορία της κατασκοπείας. Ο Γκαλλιμάρ θεωρεί ότι έχει βρει την τέλεια γυναίκα, εύθραυστη, όμορφη, σαγηνευτική, μυστηριώδη, γοητευτική, ντροπαλή, απόλυτα υποταγμένη. Όπως η Μadama Butterfly στην ομώνυμη όπερα του Puccini. Χάρη σε αυτήν η ζωή του αλλάζει.

Η αληθινή ιστορία του ενός Γάλλου διπλωμάτη στο Πεκίνο, ο οποίος κατηγορήθηκε ότι έδινε απόρρητες πληροφορίες στην Κίνα , διατηρώντας ερωτική σχέση με την Shi Pei Pu , ντίβα της Κινέζικης Όπερας για είκοσι ολόκληρα χρόνια. Η ιστορία τους θα δονήσει την κοινή γνώμη και το τέλος της θα δοθεί στα γαλλικά δικαστήρια. Στη δίκη δύο γεγονότα είδαν το φως της δημοσιότητας: μια τεράστια υπόθεση διεθνούς κατασκοπείας κάτω από τη «βιτρίνα» της ερωτικής ιστορίας και το συγκλονιστικό γεγονός πως η γυναίκα ήταν άντρας, γεγονός που ο διπλωμάτης αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι γνώριζε ποτέ. Εντελώς τυχαία ο David Henry Hwang, διάβασε την συγκεκριμένη ιστορία στους Τimes της Νέας Υόρκης. Το περιστατικό αυτό πυροδότησε τη φαντασία και τη γραφομηχανή του. Αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια από τις σημαντικότερες επιτυχίες, μια παράσταση σοκ, η Madame Butterfly, που εξελίσσεται παράλληλα με τη μουσική και το μύθο της Madama Butterfly του Puccini.

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ:

25,26,27 ΚΑΙ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ ON DEMAND

Για να κλείσετε εισιτήριο επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του viva

Κοινοποίησε
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email