Σινεμά

Η ταινία “The Dig” του NETFLIX ανάμεσα στις υποψηφιότητες των βραβείων BAFTA

Η Βρετανική Ακαδημία Κινηματογράφου παρουσίασε την αρχική λίστα του πρώτου γύρου απονομής των βραβείων BAFTA. Οι τελικές υποψηφιότητες θα ανακοινωθούν στις 9 Μαρτίου και η τελετή απονομής των βραβείων θα γίνει στις 11 Απριλίου 2021. 

Φέτος η Ακαδημία εισήγαγε αρκετές αλλαγές, όσον αφορά, μεταξύ άλλων, στη ψηφοφορία και στα μέλη της Ακαδημίας, προκειμένου να εξασφαλίσει την υποβολή περισσότερων υποψήφιων ταινιών και κυρίως την ύπαρξη ποικιλομορφίας και πολυπολιτισμικότητας στις υποψηφιότητες, κάτι που απουσίαζε από τα βραβεία του 2020.

Σύμφωνα με τις αλλαγές αυτές, καθιερώνονται φέτος τρεις γύροι ψηφοφορίας. Η πρώτη ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε μεταξύ 12 και 26 Ιανουαρίου δημιουργώντας τις πρώτες λίστες με τις υποψηφιότητες, που ανακοινώθηκαν σήμερα. 

Αξίζει να σημειωθεί πως οι αλλαγές στον τρόπο ψηφοφορίας και επιλογής ταινιών ευνόησε περισσότερο την ποικιλομορφία σε σχέση με ό,τι γινόταν στο παρελθόν, γεγονός που φαίνεται και στο βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας. 20 ταινίες από τις 226, που πέρασαν στον δεύτερο γύρο, είτε έχουν γυναίκα σκηνοθέτη ή γυναίκα συν-σκηνοθέτη.

Φέτος, επίσης, για πρώτη φορά, όλες οι ταινίες ήταν διαθέσιμες για προβολή μέσα από τη διαδικτυακή πύλη BAFTA View. Έτσι τα μέλη της ψηφοφορίας είχαν τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση σε όλες τις ταινίες αρκετά πιο έγκαιρα, σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

Ο Ralph Fiennes υποψήφιος για καλύτερη ανδρική ερμηνεία στο The Dig

Στη λίστα βρίσκεται και το The Dig, ταινία εποχής βασισμένη στις αρχαιολογικές ανακαλύψεις στο Σάτον Χου στην Αγγλία. Η ταινία κυκλοφόρησε στο Netflix την προηγούμενη εβδομάδα και ήδη έχει κερδίσει το ενδιαφέρον μας. Δράμα εποχής, περιστρέφεται γύρω από τις αρχαιολογικές ανακαλύψεις, που έγιναν στο Σατον Χου, όταν σύμφωνα με το σενάριο, η Εντιθ Πριττυ (Κάρει Μάλιγκαν) ζήτησε από το αρχαιολόγο Μπεισιλ Μπραουν (Ralph Fiennes) να σκάψει στο οικόπεδό της, πιστεύοντας πως από κάτω υπήρχαν αρχαία.

Η ταινία είναι υποψήφια για 9 βραβεία, μεταξύ των οποίων καλύτερης ταινίας, καλύτερης βρετανικής ταινίας, καλύτερης σκηνοθεσίας, καλύτερης φωτογραφίας  και καλύτερης ερμηνείας για τον Ralph Fiennes.

Αν θέλετε να δείτε την πλήρη λίστα των υποψηφιοτήτων επισκεφτείτε τη σελίδα της Ακαδημίας https://www.bafta.org/film/longlists-2021

Κοινοποίησε
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email