Σινεμά

Το 23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης επιστρέφει online

Το 23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης επιστρέφει online από την Πέμπτη 4 έως την Κυριακή 14 Μαρτίου 2021. Συνολικά 50 ντοκιμαντέρ, από ολόκληρο τον κόσμο, ένα συναρπαστικό αφιέρωμα και ενδιαφέρουσες ταινίες τεκμηρίωσης για παιδιά και νέους θα προβληθούν μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας του Φεστιβάλ online.filmfestival.gr. Παράλληλα, φέτος για πρώτη φορά εγκαινιάζεται το νέο τμήμα για podcast διοργανώνοντας workshops καθώς και μια ανοιχτή συζήτηση για το κοινό.

Φέτος, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών, το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης διεξάγεται με υβριδικό τρόπο. Έτσι από τις 4 έως τις 14 Μαρτίου έχουμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε τις προβολές online ενώ από τις 24 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί σε φυσικούς χώρους και online. Το καλοκαίρι θα προβληθούν τα τρία διαγωνιστικά τμήματα του 23ου ΦΝΘ, αλλά και τα ελληνικά ντοκιμαντέρ. Η Αγορά του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί από 25 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου 2021 και προγραμματίζονται δράσεις της και σε εξωτερικούς χώρους, εάν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Παράλληλα με τις προβολές των ντοκιμαντέρ, παρουσιάζεται και ένα εξαιρετικό αφιέρωμα με τίτλο Προορισμός: Ταξίδι. Στο αφιέρωμα εξερευνάται η σύγχρονη εμπειρία του ταξιδιού και η σχέση μας μαζί του. Το αφιέρωμα περιλαμβάνει 22 ταινίες, εκ των οποίων οι 20 είναι ντοκιμαντέρ ενώ οι 2 είναι ταινίες μυθοπλασίας. Το αφιέρωμα θα συνοδεύεται από μια δίγλωσση ειδική έκδοση, στην οποία άνθρωποι του σινεμά, καλλιτέχνες και ακαδημαϊκοί προσεγγίζουν τις διαφορετικές πτυχές του ταξιδιού.

 

TOP DOCS

Παρακολουθούμε τα καλύτερα ντοκιμαντέρ πρόσφατης παραγωγής από όλο τον κόσμο. Συμμετέχουν ταινίες που ταξίδεψαν και συνεχίζουν να ταξιδεύουν σε διεθνή Φεστιβάλ, αποσπώντας βραβεία και διακρίσεις.

 

NEXTGEN

Ακούμε τις φωνές των νέων μέσα από το τμήμα NextGen. Οι ταινίες θα είναι δωρεάν διαθέσιμε σε χρήστες από όλη την Ελλάδα.

 

Νέο Τμήμα Podcast

  1. Workshops: Κατά τη διάρκεια του online 23ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, μια σειρά από διαδικτυακά εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν, απευθυνόμενα σε ανθρώπους που θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με τα podcast και θα προσφέρουν εργαλεία και εξειδίκευση πάνω στις δομές και τα είδη τους. Η παραγωγός ντοκιμαντέρ και βραβευμένη podcaster Ντελφίν Σαλτέλ θα πραγματοποιήσει διαδικτυακό εργαστήριο για το περιεχόμενο και τις τεχνικές αφήγησης, ο sound designer και μουσικός Πίτερ Λέοναρντ θα μιλήσει για την ηχοληψία και την παραγωγή podcast, ενώ ο δικηγόρος, ειδικευμένος πάω στα θέματα των δικαιωμάτων Γκόρντον Φάιρμαρκ θα αναφερθεί σε θέματα copyright και προστασίας περιεχομένου. Να υπενθυμίσουμε ότι οι συμμετέχοντες έχουν ήδη επιλεγεί σε κλήρωση που ακολούθησε ύστερα από ανοιχτή πρόκληση του Φεστιβάλ.
  2. Την Πέμπτη 11 Μαρτίου, στις 18.00 μ.μ θα πραγματοποιηθεί μια ανοιχτή συζήτηση για το κοινό, live στο κανάλι του Φεστιβάλ στο YouTube, στην οποία θα συμμετέχουν ο Φώτης Σεργουλόπουλος, παρουσιαστής, ηθοποιός, επιχειρηματίας (podcasts LIFO), ο Λευτέρης Χαρίτος, σκηνοθέτης (pod.gr) και η Δάφνη Καρνέζη, δημοσιογράφος (ιδρύτρια του The Greek Podcast Project). Θα μπορείτε να την παρακολουθήσετε στο youtube.com/filmfestivalgr.

 

Πώς βλέπουμε τις ταινίες

Μπείτε στο www.filmfestival.gr και ακολουθήστε τον σύνδεσμο TDF23 ONLINE.

Στη συνέχεια, δημιουργήστε έναν λογαριασμό, αν δεν έχετε ήδη, επιλέγοντας “Create account” στο επάνω δεξιά μέρος της οθόνης. Συμπληρώνετε το όνομα, το email και τον κωδικό που επιθυμείτε.

Βρείτε την ταινία που σας ενδιαφέρει είτε μέσω αναζήτησης είτε από τις λίστες ανά τμήμα που θα βρείτε στο κεντρικό μενού. Κάθε ταινία θα είναι διαθέσιμη μόνο στην Ελλάδα για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων.

Επιλέγοντας να δείτε μία ταινία, εμφανίζεται η τιμή του εισιτηρίου (3€) και μπορείτε να εισάγετε τα στοιχεία της κάρτας σας προκειμένου να ολοκληρωθεί η πληρωμή. Επιβεβαίωση της συναλλαγής λαμβάνετε και μέσω email. Μπορείτε τώρα να παρακολουθήσετε την ταινία που επιλέξατε!

Οι προβολές του τμήματος NextGen είναι δωρεάν για το κοινό.

Οι ταινίες θα είναι διαθέσιμες για όλο το διάστημα της online διοργάνωσης (4 έως 14 Μαρτίου) μέχρι εξαντλήσεως των εισιτηρίων.

Πατήστε “Play Now” ώστε να ξεκινήσει η προβολή. Από τη στιγμή που θα πατήσετε “Play Now” έχετε 24 ώρες να δείτε την ταινία.

Σε περίπτωση που δεν ολοκληρώσετε την προβολή στο διάστημα των 24 ωρών, το εισιτήριο λήγει.

Μείνετε συντονισμένοι καθημερινά για τη διαθεσιμότητα των ταινιών.

Για ερωτήσεις και απορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε καθημερινά στη σελίδα του Φεστιβάλ μέσω live chat από τις 10.00 π.μ μέχρι τις 24.00 μ.μ

 

ΟΙ ΑΦΙΣΕΣ ΤΟΥ 23ου ΦΝΘ

Τα πόστερ του 23ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης είναι έργα της φωτογράφου Όλγας Δέικου.

 

ΣΠΟΤ 23ου ΦΝΘ

Το video editing του σποτ του online 23ου ΦΝΘ είναι του Salvador Muñoz. Ευχαριστούμε τις Κατερίνα και Ελένη Ηλιοπούλου για την ευγενική παραχώρηση μετάφρασης του ποιήματος του Walt Whitman, Φύλλα χλόης, Κέδρος 2019.

 

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του Φεστιβάλ και τις ταινίες μπορείτε να βρείτε στο filmfestival.gr.

Για το πρόγραμμα προβολών επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Φεστιβάλ  

Το online 23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης γίνεται με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του προγράμματος ΕΣΠΑ του ΠΕΠ Κ. Μακεδονίας 2014-2020 και του προγράμματος MEDIA. Πολύτιμη είναι η στήριξη της ΕΡΤ, της COSMOTE TV Mεγάλου Xορηγού του Φεστιβάλ, της Alpha Bank χορηγού προσβασιμότητας, της Mastercard επίσημης κάρτας πληρωμών, της Aegean επίσημου αερομεταφορέα, και της Fischer χορηγού βραβείων κοινού. 

Κοινοποίησε
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email