Υγεία & Ψυχολογία

AstraZeneca: Ξεκινούν οι δοκιμές του εμβολίου στα παιδιά ηλικίας 6 έως 17 ετών

Στα τέλη Φεβρουαρίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι δοκιμές του εμβολίου της AstraZeneca με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης να παρακολουθούν κατά πόσο το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό σε παιδιά ηλικίας μεταξύ 6 και 17 ετών. Στην έρευνα θα συμμετάσχουν περίπου 300 εθελοντές.

Σύμφωνα με τον Άντριου Πόλαρντ, επικεφαλής της έρευνας και δοκιμής των εμβολίων της AstraZeneca, παρά το γεγονός πως τα παιδιά εμφανίζουν ήπια συμπτώματα ή είναι ασυμπτωματικά, είναι πολύ σημαντικό να ελεγχθεί η αποτελεσματικότητα του εμβολίου, καθώς υπάρχουν περιπτώσεις παιδιών που θα επωφεληθούν από τη χορήγηση του εμβολίου. Προς το παρόν το εμβόλιο της AstraZeneca χορηγείται μόνο σε άτομα ηλικίας άνω των 16 ετών. Σύμφωνα με το Βασιλικό Κολλέγιο Παιδιατρικής της Μ. Βρετανίας, τα ποσοστά νοσηρότητας και θνησιμότητας στα παιδιά είναι σαφώς χαμηλότερα σε σχέση με τα ποσοστά στις μεγαλύτερες ηλικίες ενώ και ο ρόλος τους στη μετάδοση του ιού είναι ακόμη ασαφής. 

Ο Βρετανός καθηγητής Επιδημιολογίας Τζόναθαν Βαν-Ταμ δήλωσε πως έχουν γίνει ήδη κάποιες δοκιμές εμβολίων με ικανοποιητικά αποτελέσματα ως προς την αποτελεσματικότητα τους και πιθανώς κάποια από αυτά να πάρουν έγκριση μέχρι το τέλος του χρόνου. Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης δήλωσε πως έγινε μια πρώτη δοκιμή του εμβολίου στην ηλικιακή ομάδα 6 έως 17 ετών ενώ δοκιμές έχουν ήδη γίνει για τα παιδιά ηλικίας 16 έως 17 ετών.

 

Πηγή: BBC

 

Κοινοποίησε
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email