Υγεία & Ψυχολογία

Covid-19: Απίθανο ο ιός να προέρχεται από εργαστήριο, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) θα πρέπει να αποκλειστεί η πιθανότητα προέλευσης του κορωνοϊού από εργαστήριο. Η αποστολή του Οργανισμού στη Γιουχάν της Κίνας, το μέρος όπου πρωτοξεκίνησε η πανδημία, αναζητά αλλού την προέλευση του ιού.

Πιο συγκεκριμένα, οι ερευνητές πιστεύουν πως ο ιός προήλθε από νυχτερίδες, κάτι το οποίο οι επιστήμονες έχουν ήδη υποστηρίξει εδώ και λίγο καιρό, μέσω όμως ενός ενδιάμεσου φορέα, ο οποίος είναι είτε κάποιο νεκρό ή κάποιο κατεψυγμένο ζωϊκό προϊόν.

Τις δύο τελευταίες δεκαετίες έχουν ξεσπάσει δύο μεγάλες επιδημίες ο SARS και ο MERS, με τρίτη στη σειρά αυτή του COVID-19. Από τη στιγμή που ξέσπασε η πανδημία δεν ήταν λίγοι εκείνοι, που μίλησαν περί ενός κατασκευασμένου ιού, ο οποίος απελευθερώθηκε από το εργαστήριο, με σκοπό να εξαπλωθεί και να πλήξει την ανθρωπότητα.

Ωστόσο, η προέλευση του ιού μάλλον θα πρέπει, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να αποδοθεί στις νυχτερίδες, μέσω κάποιου ξενιστή, κάτι το οποίο συνέβη και με τον SARS και τον MERS. Άλλωστε δεν υπάρχουν αποδείξεις για κάτι διαφορετικό. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Οχάιο υποστηρίζουν πως δεν υπάρχει απόδειξη περί γενετικής μηχανικής, άμεσης δηλαδή τροποποίησης του γονιδιώματος του ιού. Το γονιδίωμα του ιού, σύμφωνα με την έρευνα, φαίνεται πως δεν έχει τροποποιηθεί καθώς δεν παρατηρούνται σημάδια αλληλουχιών γονιδίων, που να έχουν εισαχθεί.

 

Με πληροφορίες από Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και https://www.newscientist.com/article/2237475-covid-19-news-extremely-unlikely-virus-came-from-lab-says-who-team/

Κοινοποίησε
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email