Οικογένεια

“Όλα είναι Όπερα”: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το Μέγαρο Μουσικής

Κάποια από τα μυστικά της όπερας θα αποκαλυφθούν στους μικρούς θεατές μέσα από την παράσταση του Μεγάρου Μουσικής με τίτλο “Όλα είναι όπερα!”. Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη on demand από τη Δευτέρα 1 Μαρτίου και για ένα μήνα μέσα από την ιστοσελίδα του Μεγάρου και της σελίδας του facebook.

Πώς γίνεται άραγε μια απλή μπανιέρα να μετατρέπεται σε σκηνή θεάτρου; Και η κουρτίνα της σε μαγική αυλαία; Τι κρύβεται πίσω από αυτό το παράξενο σκηνικό; Από πού βγαίνει η μουσική που ακούμε; Ποιος τραγουδάει; Ποιοι είναι οι άνθρωποι που μεταμορφώνουν τη μουσική σε μια ολόκληρη παράσταση που ζωντανεύει στη σκηνή; 

“Σκηνή από την παράσταση Όλα είναι όπερα”/φωτογραφία: akriviadis.gr

Η παράσταση, που εντάσσεται στον επιτυχημένο κύκλο Το Μέγαρο των παιδιών, βασίζεται σε μια ιδέα της Μιχαέλλας Χατζηαγγέλου, η οποία υπογράφει το κείμενο και τη δραματουργία. Την επιμέλεια του εκπαιδευτικού υλικού έχει η υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μεγάρου Σοφία Τοπούζη. Η σκηνοθετική και σκηνογραφική επιμέλεια είναι του Ηλία Καρελλά. Το οπτικό υλικό που συνοδεύει την παράσταση σκηνοθέτησε η Ιωάννα Γιαννούλη, ενώ η διεύθυνση φωτογραφίας είναι του Αλέξανδρου Τσερέπα.

Συμμετέχουν οι ηθοποιοί Δημήτρης Μακαλιάς (Οδυσσέας) και Αντιγόνη Ψυχράμη (Αλεξάνδρα) καθώς και οι τραγουδιστές Όλγα Παπακωνσταντίνου (σοπράνο) και Γιάννης Καλύβας (τενόρος). Τη μουσική προετοιμασία και συνοδεία έχει αναλάβει ο Γιάννης Αερινιώτης.

1 – 31 Μαρτίου 2021

Μπορείτε να το δείτε στην ιστοσελίδα του Μεγάρου Μουσικής ή στη σελίδα του facebook

Δείτε το πρόγραμμα εδώ

Κοινοποίησε
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email